:o:0:O

:)

Sunday, December 27, 2009

is it just me or it is real?

arsh arsh..
aku tak tau apa maksudnya atau mana datang nya arsh ni. tapi entahlah aku suka cakap arsh arsh. sekarang ni.. tadi aku and mummy aku and adik aku pergi ke taman tasik titiwangsa. nak jogging.
tapi aku dengan adik aku je yang jogging. maka ku tak jog pun. kau gile ke nak mak aku jogging. boleh jadi satu titiwangsa tu panik kang.. act mak aku pernah accident 10 tahun dulu. patah kaki and patah pinggang. lucky la mak aku still boleh jalan lagi. kalau tak maybe da lama aku berhenti sekolah and kena kerja tanggung family aku. arsh, sayang mak aku sangat. nak dijadikan cerita, time tengah duduk relax lepas jogging, sambil menikmati udara yang tak berapa segar dekat kl ni, mak aku tanya apa aku nak buat selama beberapa bulan aku tak sekolah ni. haha soalan ni memang aku tunggu sejak dulu lagi..!!(seronok nak jawab) so akau cakap la nak kerja. mak aku bagi suggest kat aku supaya kerja dekat mcdonald the mall sebab alang-alang ada anak kawan mak aku:kak nadia. aku ecxited tapi aku tak buat muka yang menunjukkan aku ni seronok. so mak aku tanya lah. "kau nak kerja apa?" aku terkedu sebab aku terlupa apa nama tempat aku nak kerja tu. hihi. aku un tanya mak aku balik "tempat lain?" mak aku jawab dengan selamba "ibu mana tau. kau yang nak kerja. kalau jauh-jauh ibu tak bagi" aku pun diam jela. sebab aku dah ingat nama tempat yang aku nak kerja tu (pavillion kl). aku memikirkan yang tempat tu jauh dari rumah.. hhmm tak pela.. pastu aku cakapla "sogo ke? maju junction ke?" mak aku senyum je. dengan berkata "kalau nak kerja mcd, kan nadia kata hari ni diorang buat interview, isi borang semua. kalau nak, balik nanti mandi kita terus pergi" dalam hati aku "lah.. mesti dah plan dengan kak nadia nak suruh aku kerja situ". so siap-siap nak balik dan supp terus balik.. aku mandi dengan keseronokkan yang berganda! haha.. pergi ke mcd sampai sana isi borang jumpa manager aku ternampak mak aku berbisik dekat kak nadia.. mesti ada plann.. hhmm..
pastu kitorang pergi parkson, tanya punya tanya conclusion nye esok la tanya dekat office dia. then kitorang pergi dekat sogo. tanya aunty lily:kawan mak aku yang kerja dekat situ.. dia kata "nanti budak masuk sekolah balik mesti ada kosong.. tunggu dulu lahh." aku pun senyum jela.. mak aku tanya "mana lagi?" aku jawab "dunkin donuts?" mak aku diam je and terus menuju ke dunkin donuts tu.. dekat situ aku tanya sendiri.. dia suruuh isi borang and nanti diorang call. aku angguk je and terus blahh..

conclusionnya di sini, aku kena lagi berani ku nak menyuarakan apa yang aku nak. supaya aku tak kena pijak dengan orang yang perasan hebat!!

hehe.. soalan: patut ke aku ignore dia yang baik bengan aku untuk orang lain?

No comments:

Post a Comment