:o:0:O

:)

Wednesday, September 22, 2010

handphone kau hebat?

hehe ini adalah satu fakta yang aku ambil dari seorang blogger yang aku sangat lah kagum dengan tulisan tulisan dia. nama pena:deedlebag *hebat woo.

salah satu entry yang aku rasa sangat berguna untuk aku, kau dan dia.
aku baca dia punya post tu dan terus cuba woo. menjadi!
ok, mari aku share ngan korang pula.

step one : amek talipon korang dan tekan *#06# .
step two : korang akan nampak siri nombor yang amat panjang.
step three : ignore number yang lain kecuali digit ke-7 dan ke-8.
step four : lihat keputusan kehebatan handphone korang seperti di bawah.

kalau number ke-7 dan ke-8 ialah 02 or 20,
assembled in emirate ; very bad quality.

kalau number ke-7 dan ke-8 ialah 08 or 80,
assembled in germany ; not bad quality.

kalau number ke-7 dan ke-8 ialah 01 or 10,
assembled in finland ; good quality.

kalau number ke-7 dan ke-8 ialah 00,
assembled in original factory ; best quality.

tapi kalau number ke-7 dan ke-8 ialah 13,
assembled in azerbaijan ; very bad quality and dangerous for health.
untuk mereka yang dapat number 13 ni, silalah dispose handphone anda dengan cara yang betul ya. jangan membahayakan masa depan anak anak anda. ;)

terima kasih ye encik deedlebag. semoga fakta ini dapat membantu menyelamatkan iklim dunia yang makin panas. STOP GLOBAL WARMING! :)

semoga yang berjaya terus berjaya dan yang sedang berusaha teruskan usaha dan jangan mengalah dengan cabaran yang datang. ingat, kita ada orang tersayang untuk di jaga. :)

3 comments:

  1. 02. tapi still dah guna 3 tahun dah weyy. since PMR lagituh. satu juta kali dah jatuh okay lagi.

    ReplyDelete