:o:0:O

:)

Saturday, December 04, 2010

i said, im sorry...

forgiveness bukan benda mudah. orang tu dah buat salah ngan kau.. jatuhkan kau. buat kau macam anjing. tipu kau macam kau ni bodoh sangat.. segala lah..

for some reason dia minta maaf ngan kau.
.
.
.
.
kau nak maafkan?

bukan senang lah. hati dah hancur, masa dah terbuang. maruah kau dah tercalar. muka kau kena cover ngan kulit ba-alip-ba-ya. kau agak senang?

kalau gurau member tu memeng aku sumpah tak kisah. tapi kalau dah melampau lampau.
kau ingat aku ni apa? mesin kau practice cakap sorry? bullshit lah..

ok . aku bengang sangat ni pasai benda ni jadi kat aku. sekali dua aku maafkan lah. kawan, kali ni dia salah ngan aku. next time aku pula yang salah. dia maafkan. so, fair lah kiranya. tapi kalau, dah macam taik je kau minta maaf. pergi mampus lah kau sama baju kotor kau.

haih. baca lah next ni..

kambing: tuan, maafkan aku.. aku lapar sangat. aku ter rembat rumput orang sebelah tadi.
tuan kambing: hey kambing, kau tahu tak satu kampung bercakap pasal aku tau. aku tak reti jaga kambing lah. kau memang kurang ajar tau tak..
kambing: aku minta maaf..

tiga hari kemudian, kambing tu ditangkap orang sebelah ketika meragut rumputnya.
sekali lagi kambing bangang minta maaf dan di maafkan oleh tuannya.

minggu depan perkara sama terjadi..

kambing tu terus di sembelih tuannya. geram melampau dan untuk mengelakkan perkara lebih buruk terjadi.

kesimpulannya disini, kalau orang dah maafkan sekali salah kita tu, dah lah. jangan buat lagi. ingat senang orang nak maafkan kau? susah lah sial! haih....dah lah.


* aku malas nak maafkan dah asyik ulang je salah yang sama...

No comments:

Post a Comment