:o:0:O

:)

Saturday, January 29, 2011

kau pernah duduk hostel?

dulu dulu kann.. aku pernah menangis sepanjang pagi sampai tertidur balik.

sebab,

tak sempat pergi sekolah pagi tu. hehehe. betapa dedicated nya aku pada sekolah.




hehehe. macam da yang tak kena je aku time tu. hahaha.

senyanye aku rindu sekolah. dats y laaah. especially time aku dok hostel dulu.
kalau kau tak pernah duduk hostel, rugi besar woo.

kalau kat hostel, kau dapat merasa pelbagai benda.
contohnya:

  • setiap kali birthday kau akan kena baling dengan hostel-made air basuhan
wokeyh, kalau kat rumah, maybe kau akan dibelanja makan mcD or kejadahnya. dapat hadiah bagai. tapi kat hostel, air basuhan(the after basuh one) consist of a lot of organic chemistry punya benda, not only soap, alkane, alkene, alcohol dah semua kejadah yang lain, bargabung menjadi satu solution yng tk saturated tapi sangat boleh buat otak kau saturated ye. lepas tu esoknya tu, ku kan dapat hadiah juga. and kawan kau mesti ada yang akan belanja kau makan. so, kau dapat semua yang orang tak duduk hostel dapat, dan something extra! kan double the fun tuuu..
  • perasaan cuak nak charge phone
kalau kat rumah, kau boleh selamba charge phone kat mana mana plug dalam rumah kau, kat hostel, kau kena charge phone sorok-sorok, cuak warden nampak nanti, habis phone kena rampas, dah tk dapat gayut ngan balak dah malam malam.. so kau akan jadi lebih kreatif, dalam mencari jalan untuk tak kantoi, antara trick feymes sekolah aku dulu, letak dalam paper bag kecil, gantung kat plug kau tu nanti, so that, kalau ada rumors warden nak masuk, boleh cabut and terus bawa lari!! kan adventure tuu..
  • cuak nak dating memalam
okeh, ini tak bley bla an. kalau dating memlam kat mana-mana kat malaysia ni pun cuak. tapi kat hostel special case sikit, kau masih terlalu muda dan kalau kena tangkap, malu tak ingat lah. boleh jadi legend kau, sampai 7 keturunan bercerita pasal kau kat sekolah tu nanti.
  • outing tanpa kebenaran
ini dalam erti kat lain FLY!! hahah. ini feveret semua orang ah kalau nak diikutkan. budak sekolah biasa, kalau fly, sekolah punya admin je yang akan cari kau, tapi kalau kau budak hostel, admin sekolah+admin hostel akan belasah kau cukup cukup. tapi yang best, member kau akan sembah kau kalau kau berjaya kekal di sekolah selepas di belasah tu. tapi kalau tak, diorang tetap kawan kau. sebab, kalau takda kes fly dalam satu satu hostel tu, tak bermakna lah life korang kat situuu...
  • roll-call malam malam dengan senior keparat.
ok, ini paling menyampah!, sebab, ganggu waktu tidur. yelah, mana tak nya, pukul 1 pagi panggil berkumpul kat bawah, semata mata, sebab nak gtaw kitorang jangan dating dalam sekolah. which obviously diorang pun buat gak! shit! bodoh! cerita macam dia baik sangat! pastu membebel sampai tiga pagi. WTH??!!! aku memang tidur je sepanjang dia bagi ceramah motivasi tu.. bodoh ah.
  • makan ikan yang dah 3 hari dalam peti ais DM.
malas nak cakap banyak pasal ni. pasal apa? ikan 3 hari simpan dalam peti ais, masak banyak sekali gus, dengan rempah ratus tak cukup ratus, mkcik DM kerek! sumpah tak sedap!
  • usha budak rugby main petang petang.
ha, ini benefit untuk student perempuan dan gay sahaja ye.


banyak lagi, tapi tak larat nak type dah. malassssss. ok sapa pernah duduk hostel angkat tangan!!! sapa suka duduk hostel angkat tangan!!! wooooooohooooooooo!!!!

ok itu semua best kan. adik-adik, jangan takut nak duduk hostel ye. mak ayah kau tak lari lah.

7 comments:

  1. ohhhh, rugby ~~~~
    betapa rindu nak tgk game mereka..

    *bukan faham pun padahal kan, main tepukk je, haha

    ReplyDelete
  2. eh bukan laki ko dlu main softball ke???hahahha

    ReplyDelete
  3. aku main kriket takde orang tgk pun cis..

    ReplyDelete
  4. @eya
    eheheheee. pastu gelak kawkaw kalau nampak yang bukan2.

    @amer
    sapa pulak lahh laki aku dalam team sofbol tu?

    @ayie
    kau badan takda selera.. lagipun cricket tu bangla2 je selalu main.. dats y kot

    ReplyDelete
  5. ak rasa usha makwe balek kelas dkt pocket d lg cool laa...

    -org RTM-

    ReplyDelete
  6. ak igt usha makwe balek kelas dkt pocket d tu dah kire cool dah...

    fuck intenet slow gile babi..wonder if this is just another recomment..haha..

    -org RTM-

    ReplyDelete
  7. @orang RTM oi!
    bila dah masuk U ni...
    dah tak thrill lagi dahh.
    dulu nak isap roko, kena carik port, make sure line clear..
    dulu nak usha awek kena sorok sorok sikit..
    sekarang setakat usha awek balik kelas kat pocket D tu sikit jeee..

    ReplyDelete